2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Dienoraštis. Kaip jį rašyti?

Ko reikia, kad galėtum rašyti dienoraštį?
Reikia minčių, kurias galėtum išsakyti savo dienoraščiui, taip pat reikia gražaus, spalvingo dienoraščio. Jis turi būti toks, kad tau būtų malonu į jį rašyti.


Ką rašyti?
 Rašyk viską! Viską, kas ateina į galvą. Aprašyk dienos įvykius, nuostabiausias akimirkas, didžiausias paslaptis apie meilę, draugystę ir kitką kas tau svarbu. Užrašyk savo sapnus, išgyvenimus, svajones, mėgstamas frazes, nuotykius, kelionių įspūdžius. Tik žiūrėk, kad tavo dienoraščio neskaitytų tie žmonės, kuriems neleistum jo skaityti. Nemanau, kad būtų labai malonu, jei kažkas sužinotų tavo paslaptis, o gal simpatijos vardą?!
 Ar bent įsivaizduoji, kaip bus smagu po 10 metų paskaityti savo dienoraštį?
Taip gali išsilieti, tyliai, ne ant kito žmogaus, o dienoraštyje. Manau tai geresnis būdas negu šaukti.
Dabar - niekam neduodi skaityti savo dienoraščio, o kai būsi suaugusi moteris, galbūt duosi savo dienoraštį savo vaikams, jie - savo vaikams, kartais tokiu keliu dienoraščiai net tampa knygomis.
Rašydama dienoraštį, tuo pačiu ir pažinsi save. Kas kelias savaites paskaitinėjus dienoraštį, pamatysi, kad tu keitiesi. Lėtai, po truputį, bet tavo mąstysena ir mintys keičiasi.
Rašydama dienoraštį įamžinsi akimirkas, kurių nenorėtum pamiršti, tokias, kurios sukelia šypseną tavo veide.
Galbūt pasakius vieną ar kitą dalyką dienoraščiui, tau, bus lengviau gyventi, gal nusimesi naštą nuo pečių...
Žinoma tai ne visos priežastys dėl ko galėtum patikėti, kad dienoraštis - visai nieko!

Kad būtų įdomiau!
 Įdomu ir originalu, savo dienoraštį pildyti ne tik žodžiais, bet ir nuotraukomis, paveikslėliais, piešiniais, koncertų bilietais ir kitais dalykais, kurie tau kelia gerus prisiminimus. Rašyk, piešk, klijuok į jį ką tik nori.
Taip pat dienoraštyje gali skirti puslapį, kuriame užrašytum viską apie save, savo pomėgius, vardą ir pavardę, bei kitus dalykus apie save.
Keli patarimai rašančioms dienoraščius.

Dienoraštį rašyk tokioje aplinkoje, kur tau niekas netrukdytų, kur galėtum visa susitelkti į savo mintis, kur netrukdytų pašaliniai žmonės, televizoriaus garsai ar telefono skambėjimas.  Jei tau patinka muzika, gali jos klausyti, bet tik su salyga, kad ji "nebumbsi" galvoje, o yra rami, švelni, maloni...
Pabandyk suprasti, kokiu metu tau geriausia pavyksta rašyti, kada ateina daugiausiai minčių.
Pasistenk, kad tavo dienoraštis būtų spalvingas, jame rašyk ne vien tik savo liūdesį, liūdnus išgyvenimus ar kitas bėdas. Ten rašyk ir linksmus nutikimus, tai, dėl ko džiaugiesi ir esi laiminga.
Nepamiršk - dienoraštis TAVO. Nebijok į jį rašyti. Gal skaitydama dienoraštį nuspręsi pasidalinti savo išgyvenimais su kitais (nebūtinai šeimos nariais, gal norėsi pradėti kurti blog`ą ?) ? Tačiau nepamiršk dar vieno dalyko... Dienoraštis tave turi ne užsklęsti, o atidaryti. Neužsidaryk savyje ir neišgyvenk visko viena (ar tik su dienoraščiu), nes tai tau gali labai pakenkti.

Tikiuosi kad neprigązdinau :D

Tai tiek šiandien iš manęs, iki!!! :>

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą