2013 m. rugsėjo 23 d., pirmadienis

Muilas iš bazės

Muilo gamyba labai malonus ir kūrybingas užsiėmimas. Šiame straipsnyje šnekėsime apie muilo gamybą iš muilo bazės.

Ko reikia, kad gaminti muilą iš muilo bazės?

Indai.
Indus galima naudoti kuriuos naudojame virtuvėje, tik po darbo juos reikia gerai išplauti. Muilo bazės poveikis nesiskirs nuo poveikio specialių priemonių plauti indus. Indai turi būti atsparūs karščiui ir gerai plautis.

Muilo bazė.
Kas yra muilo bazė? Muilo bazė, tai praktiškai paruoštas muilas, tik be dažų ir kvapų. Gaminama balta ir skaidri muilo bazės. Kad gauti baltą muilo bazę į jos sudėti įeina Titano dioksidas. Muilo bazė bekvapė.

Formos.
Galima naudoti plastikinius puodukus, indelius nuo jogurtų, netgi plastikinius buteliukus, silikonines kepimo formas, silikonines formas ledui gaminti, specialias plastikines formos muilui gaminti, su jom muilas atrodo pagamintas profesionaliai, net jei Jūs pirmą kartą jį gaminate. Silikoninės muilo formos, su jomis ypač patogu dirbti, vienintelis jų trūkumas, kaina.

Eteriniai arba kvapieji aliejai.
Jie suteiks Jūsų muilui malonų kvapą, o eteriniai aliejai turi dar ir gydomųjų savybių.

Baziniai ir egzotiški aliejai.
Aliejai praturtins Jūsų muilą drėkinamosiomis savybėmis, minkštins, maitins ir jaunins Jūsų odą.

Priedai.
Priedais gali būti medus, kava, augalų žiedai ir lapai, natūralūs milteliai, aguonos (aguonos pavers muilą į šveitiklį), molis ir kitą. Rožių žiedai daro muilą pilką ir patys muile, deja, atrodo negražiai. Priedai gali suteikti muilui spalvą, pakeisti muilo faktūrą.

Dažai.
Dažai būna vandens pagrindo. Su jais labai patogu dirbti, pakanka 1-3 lašų, kad priduoti muilo bazei reikiamą spalvą. Juos galima maišyti tarpusavyje, kad gauti įvairias spalvas. Čia Jūsų fantazijos vaisius. Šie dažai su laiku migruoja. Ką tai reiškia? Jeigu Jūs darote muilą kelių spalvų, su laiku spalvų ribos dingsta, kartais tai tik pagerina rezultatą, o kartais sugadina visą sumanymą.

Pigmentai.
Būna sausi pigmentai, būna skysti. Su skystais pigmentais dirbti daug paprasčiau, tiesiog įlašinate kelis lašiukus ir rezultatas pasiektas, sausus pigmentus reikia ištirpdyti aliejuje, kad būtų be gumulėlių, tik tada dėti į muilo bazę. Pigmentai nemigruoja, su jais labai patogu daryti kelių spalvų muilą.

Žėrutis (mica).
Tai labai maži perlamutriniai blizgučiai naudojami kosmetinėse priemonėse. Jie dažo muilą, suteikia jam gražų blizgesį. Perlamutrus geriau dėti į skaidrią muilo bazę, baltoje bazėje jų blizgesys pastebimas mažiau. Muilas labai gražiai blizga.

Blizgučiai.
Pridėjus blizgučių Jūsų muilas atrodys labai puošniai.

Gaminam muilą.
Pagrindiniai ingredientai:
Skaidri arba balta muilo bazė
Baziniai aliejai
Eteriniai arba kvapieji aliejai
Priedai
Forma

Į 100 g bazės galima pridėti:
3-7 lašai eterinių aliejų, arba 5-15 lašai kvapiųjų aliejų
1 kavos šaukštelį aliejaus
1-7 lašai dažų
1/6 - 1/3 arb. šaukštelio žėručio arba pigmentų
1-3 arb. šaukšteliai kosmetinio molio
2-4 arb. šaukšteliai maltų avižinių dribsnių
1-3 arb. šaukšteliai medaus
Visų ingredientų iš karto dėti į muilo bazę nereikia.

1. Paruoškite reikiamus ingredientus, muilo bazė greitai stingsta ir Jūs neturėsite laiko ieškoti vieno arbo kito ingrediento. Pasverkite reikiamą kiekį muilo bazės, peiliu supjaustykite muilo bazę i nedidelius gabaliukus.
2. Įdėkite gabaliukus į karščiui atsparų indą. Ištirpdykite muilo bazę mikrobangų krosnelėje, 350 VAT iki minutės. Svarbu laiku pastebėti kada muilo bazė ištirps, ji neturi perkaisti, taip pat galima ištirpdyti muilo bazę vandens vonioje. Tirpdant didelį bazės kiekį, periodiškai maišykite, ištirpdyta bazė panaši į skystą kisielių.
3. Įdėkite į bazę vieną kavos šaukštelį aliejaus. Nedėkite aliejaus į bazę per daug.
4. Pridėkite kvapųjį arba eterinį aliejų. Jokiu būdu nemaišykite, dėkite vieną iš jų (arba kvapųjį arba eterinį).
5. Pridėkite dažus. Viską gerai sumaišykite.
6. Įpilkite paruoštą bazę į formą. Jeigu paviršiuje atsirado burbuliukai papurkškite spiritu, tai padės nuimti burbuliukus.
7. Leiskite muilui sustingti, laikas priklauso nuo formos dydžio. Dažniausiai tai sudaro 15-20 min. Kai muilas sustigo, išimkite muilą iš formos.

Greitinti sustingimo procesą nereikia, statyti muilą į šaldytuvą arba šaldiklį nėra reikalo. Prieš pakuojant muilą, leiskite jam vieną parą išdžiūti.

Aldėja :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą