2013 m. lapkričio 30 d., šeštadienis

Kalėdinės duonelės


Reikia:
500g miltų
25g mielių
žiupsnelis druskos
ne maziau 1/2l pieno
75g cukraus
180g margarino
2 kiaušinių tryniai
truputis tarkuotos citrinos žievelės
1/2 arbatinio šaukstelio kardamono
175g kapotų migdolo riešutų
125g razinų
125g apelsinų ir citrinų cukatų mišinio (džiovinti ir smulkinti)
150g sviesto
cukraus pudros

Gaminimas:
Nusijotus miltus pastatyti į šiltą vietą, į jų vidurį pritrupinti mielių, įpilti šilto pieno ir užmaišyti tešlą. Tešlą  apibarstyti miltais, uždengti rakšluoščiu ir 20min palaikyti šiltoje orkaitėje, kad pakiltų.
Cukrų, ištirpinta margariną, kiaušiniu trynius sumaišykite su mieliniu raugu (tešla iš orkaitės) ir suminkykite tešla.
Įmaišykite migdolus, razinas, apelsinų ir citrinų cukatus ir iš tešlos iškočiokite maždaug 4 cm aukščio lakštą. Dėkite į skardą ir pašauti į orkaitę, įšildytą iki 50C. Kai tešla pakils, temperatūra padidinti iki 190C. Kepti 1h. Kai iškeps aptepti sviestu ir apibarstyti cukrais pudra.

25 porcijos po 171kcal 

Šaltinis:burda moden

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą