Reikia:
500g miltų
25g mielių
žiupsnelis druskos
ne maziau 1/2l pieno
75g cukraus
180g margarino
2 kiaušinių tryniai
truputis tarkuotos citrinos žievelės
1/2 arbatinio šaukstelio kardamono
175g kapotų migdolo riešutų
125g razinų
125g apelsinų ir citrinų cukatų mišinio (džiovinti ir
smulkinti)
150g sviesto
cukraus pudros
Gaminimas:
Nusijotus miltus pastatyti į šiltą vietą, į jų vidurį
pritrupinti mielių, įpilti šilto pieno ir užmaišyti tešlą. Tešlą apibarstyti miltais, uždengti rakšluoščiu ir
20min palaikyti šiltoje orkaitėje, kad pakiltų.
Cukrų, ištirpinta margariną, kiaušiniu trynius sumaišykite
su mieliniu raugu (tešla iš orkaitės) ir suminkykite tešla.
Įmaišykite migdolus, razinas, apelsinų ir citrinų cukatus ir
iš tešlos iškočiokite maždaug 4 cm aukščio lakštą. Dėkite į skardą ir pašauti į
orkaitę, įšildytą iki 50C. Kai tešla pakils, temperatūra padidinti iki 190C.
Kepti 1h. Kai iškeps aptepti sviestu ir apibarstyti cukrais pudra.
25 porcijos po 171kcal
Šaltinis:burda moden
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą