Tešlai:
200 g medaus
100 g sviesto
šaukštelis cinamono, maltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų,
muskato riešuto, žvaigždėtųjų anyžių mišinio (vietoje šių prieskonių dėjau
pirktinį mišinį (1 pak.) specialiai meduoliams)
2 kiaušiniai
100 g cukraus
500 g miltų
5 g kepimo miltelų
Glajui:
kiaušinio baltymas
150 g cukraus pudros
pusė šaukštelio citrinų sulčių
Gaminimas (sausainių):
Puode pakaitinti medų ir sviestą, įberti prieskonių ir
išmaišyti. Kiaušinius išsukti su cukrumi, supilti pakaitintą medų su sviestu,
suberti kepimo miltelius ir išmaišyti. Suberti persijotus miltus ir užminkyti
tešlą. Dėti 30 min. į šaldytuvą sustingti.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti 7 milimetrų storio lakštą,
išpjauti įvairių formų meduolius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos. Atvėsusius sausainius puošti
glajumi. Kadangi neturėjau konditerinio švirkšto, vaistinėje nusipirkau
paprastus - labai gerai pritaikomi konditerijoje .
Gaminimas (glajaus):
Kiaušinio baltymą išsukti su cukraus pudra ir citrinų
sultimis.
Iš žurnaliuko "Virtuvės paslaptys" (2007 m. Nr. 5)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą